Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem
Befejeződött a Planet-Gép Kft. mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

Befejeződött a Planet-Gép Kft. mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

A Planet-Gép Kft. váci telephelyén befejezésre került az „Oktatási tevékenység fejlesztéséhez szükséges eszközbeszerzés a Planet-Gép Kft. váci telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 52,53% támogatási intenzitású, 12 000 000 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A társaság 2010-ben alakult, megalakulása óta 100%-ban magánszemély tulajdonban van. A társaság vezetői több mint egy évtizede foglalkoznak faipari gépek és szerszámok forgalmazásával. A társaság az ANEST Csoport tagja, fő tevékenységi köre 4614’08 Gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelme, székhelye természetben a 2600 Vác, Horgásztói út 1. szám alatt található, mely telephelyet a társaság bérli. A társaság fióktelephellyel is rendelkezik 4090 Polgár, Papp tanya 0726/13. cím alatt, melyet a csomagoló és tároló fatermék gyártással is foglalkozó Nyír-Demonich Kft-től bérel. A társaság árbevétele túlnyomó része a faipari gépek és a gépekhez tartozó gyári alkatrészek forgalmazásából származik. A társaság dinamikusan fejlődik, árbevétele 2011-re, a megalakulást követő év végére, a háromszorosára nőtt, mely eredményt 2018 év végére tovább volt képes növelni. A társaság árbevételének jelentős része export bevételből származik. A társaság tevékenysége mind a klasszikus faipari gépekre, mind a CNC, táblafelosztó és egyéb vezérelt gépekre kiterjed. 

A társaság célja, hogy megszüntesse a kereskedelem hektikusságából adódó árbevétel ingadozásokat és csökkentse egy esetleges válság során fellépő kieső árbevétel és a létszámcsökkentés kockázatát. Ennek elérése érdekében a társaság erősíteni szeretné a 2013-óta folytatott oktatási tevékenységét. Korábban a vállaltok ezt úgy érték el, hogy a gyártásban kulcsszerepet játszó szakembereket elküldték külföldi üzemekbe gyárlátogatásra, ahol megnézhették a berendezéseket. A társaság ezt a külföldi gyárlátogatást szeretné kiváltani egy hazai célirányos képzéssel, amelynek során a szakemberek egy hazai „oktató” üzemben sajátíthatják el a tudást. Ennek egyik kiemelt lépése az oktató gép beszerzése volt, mely a jelen fejlesztés keretében valósult meg. A társaság egy Automatic edge bander olimpic k 560 élzáró gépet vásárolt, melyet a váci telephelyén helyezett el, ahol egyéni, vagy kiscsoportos képzések keretében ismertetné meg a szakembereket a gép kínálta lehetőséggel, az alkalmazható anyagokkal stb. A kiválasztott gép tökéletesen megfelel oktatási célra, tekintve, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő legmodernebb technológiák találhatóak benne, anyaghasználata széleskörű, számos felhasználási területtel. A fejlesztés hatására a szakemberei gyakorlatot és tudást szerezhetnek a szériaszerű egyedi bútorgyártás gyakorlatában. A társaság alkalmazottai a képzéseknek köszönhetően olyan piacképes tudást kapnak, mellyel nem csak hazai szinten, de nemzetközi szinten is kiemelkedően magas színvonalon lesznek képesek a munkájukat ellátni, megfelelve a mai kor digitalizációs és automatizációs követelményeinek, segítve ezzel a hazai vállalkozások fejlődését is.

A VEKOP-1.2.6-20-2020-00867 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.10.31-én valósult meg, az 52,53% támogatási arányú, 12 000 000 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a https://anest.hu/wood/home/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Cselényi Krisztina Edit

Telefon: +36(30)4574527, e-mail: cselenyi@anest.hu

Széchenyi Terv logó