Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem

Orma NPC

Orma NPC

Az NPC típusjellel ellátott prések 1,5 - 4,5 kg/cm2 fajlagos nyomásértéket produkálnak. Ez azt jelenti, hogy a faiparban felmerülő minden préselési feladat elvégezhető ezekkel a gépekkel.  A legkisebb préslapméret is 2500 x 1300-as, vagyis táblaméret feletti. Ráadásul a gépek mindegyike az élre fordított saroktartóknak köszönhetően oldalról és szemből is teljes asztalméretben berakható.
A legnagyobb nyitás 400 mm (650 mm opcióként), mely lehetővé teszi vendéglapok beépítését. A lapok fűtése lehet direkt elektromos vagy folyadékközeggel, boylerrel megoldott.

Az utóbbi  megoldás igen nagy energia megtakarítást eredményez.  A gépismertető katalógus diagrammján jól látható, hogy a bekapcsolás utáni második órától a fűtési energiaigény minimális. Leggyakrabban eladott típus a 90 tonna össznyomású NPC 6/90. Biztosan ragaszt furnért, ajtólapokat, stb. Fűtőközegként vizet használva a max. hőmérséklet 90 C°lehet. Olajat választva a fűtőlap hőmérséklete elérheti a

120 °C – 130°C- ot, mely csökkenti a présidőt. Az állandó nyomásontartást az alapgép automatikája szavatolja.
Az automata nyitást végző úgynevezett timer a DIGIT kivitelű préseknél standard tartozék.  Külön rendelhetőek fűtött vendéglapok, melyek utólag is beépíthetőek.  Szintén alaptartozék a hossz- és keresztirányú fogaskerék-fogaslécpár párhuzamrendszer.