IMOS komplett megoldások

Az imos iX egy komplett megoldás bútorok és projektberendezések értékesítésére és gyártására a hálózati termelés és a hagyományos faipar ipar területén is. Az “i” jelentése INNOVATION és INTEGRATION, az “X” az angol nyelvű kifejezésekből származik, mint az EXCHANGE és a CONNEXION, és az egész értékesítési és gyártási folyamat során különböző alkalmazásokra vonatkozó adatok cseréjét jelenti.

Konyhagyártás egyszerűen

Automatikus gyártási és értékesítési folyamat

OKOS SZOFTVER

Az imos iX beltér és bútor tervezéséhez, értékesítéséhez és a prezentációtól a gyártáson keresztül a kivitelezésig terjed. Az ágazatspecifikus 3D-s konstrukciós eszközök modern gépekhez és új kommunikációs platformokhoz kapcsolódnak.
Az egyedi bútorok vagy komplex belsőépítészeti koncepciók így költséghatékonyan valósíthatók meg. A részletes pontosság és a konzisztencia nagyobb biztonságot nyújt a gyártási folyamat során. A moduláris szerkezet lehetővé teszi a fokozatos bevezetést.

ONLINE ELADÁS

Közvetlenül az Eladási Ponthoz

Az internet-alapú prezentációval és rendelési rendszerekkel az imos iX innovatív B2B és B2C elektronikus kereskedelmet nyújt. Az üzleti vállalkozások online kereskedést és szélesebb piacok elérését keresik most, hogy képesek teljesesen személyre szabott termékeket kínálni. Így a vásárlóik azonnal tudnak konfigurálni (alakítani) és rendelni, amivel lecsökkentik a tervezéshez szükséges időt a gyártáshoz szükséges időre.

Az imos PLAN iX, a professzionális értékesítés megtervezésének megoldása, ezenkívül online applikációkhoz is elérhető. A PLAN Link az ehhez tartozó web szolgáltatás, amely frissíti a katalógusokat és bármilyen távoli értékesítési irodából vagy bemutató teremből továbbítja a kereskedők megrendeléseit a gyárba.

A VEVŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSE

Részvétel a tervezés folyamatában

A tervezők és vevőik együtt dolgozhatnak és online kicserélhetik ötleteiket, ami a sikeres végtermékhez vezet. Az imos iX aplikáció sorozat lehetővé teszi a vásárlók és a tervező és gyártó csapatok közötti tökéletes kommunikációt, ami a vevő központú tervezést eredményezi, ugyanakkor az egész eljárás alatt különböző szerkesztési lehetőségeket enged meg. A végső eredményt digitálisan lehet bemutatni nagyított vagy virtuális valóságon keresztül vagy a bemutató teremben vagy a vevő otthonában.

IX ÉRTÉKESÍTÉS

Jellemzők

 • Web alapú elrendezés tervezés, prezentációs és megrendelési rendszer
 • Egyszerű 3D konfigurátor a személyre szabott termékekhez
 • Kinagyított valóság applikációk az Android és iOS eszközökhöz
 • Felhő alapú adás technológiát alkalmazó HD képek

GYORS ÉS KÖNNYŰ

Egyszerű 3D parametrikus tervezés

Egyedi egyes bútorokat vagy egész szobákat terveznek meg és prezentálnak meggyőzően igen rövid időn belül. Olyan építészeti elemeket használnak a valós környezet ábrázolására mint a falak, padlók, ablakok és ajtók. Ezenkívül az imos iX a gyártási adatokat anyagok, végtermékek, profilok és vasalatok formájában használja a bútorok összeszerelésének digitális megszerkesztéséhez. Készen áll további prezentációra, elemzésre és gyártásra.

AUTOMATIZÁLÁS

Tervezési változtatások és felülvizsgálatok gyors végrehajtása

A tervezés parametrikus megközelítése miatt a bútor részletek vagy az egész összeállítás megváltoztatható, újra számítható és bármikor frissíthető. A vonatkozó elrendezés, részlet és gyártás rajzai összekapcsolódóan viselkednek és automatikusan újra generálódnak a módosított 3D modelből. Az egér egy kattintásával az alkatrészek és a gyártási lista, de még a CNC adatok is azonnal létrejönnek.

IX RENDELÉS & TERVEZÉS

Jellemzők

 • imos CAD iX-ben parametrikus és szabad tervezés
 • Iparág specifikus tervezési segédletek, úgy mint
 • Konstrukciós változtatások gyors végrehajtása
 • Alkatrészek intelligens kiválasztása és helyük meghatározása
 • BoM, összeszerelési, gyártási és vágási listák output-ja
 • 2D és 3D tervrajzok automatikus és manuális generálása
 • HD vizualizáció AutoCAD képalkotó használatával

KERESZTBE KAPCSOLT PLATFORM

Közvetlenül a Géphez

A gyártási adatoknak a CAD iX-ből történő vagy az online konfigurációnak közvetlenül a géphez történő elküldése gyors és könnyű. Az imos iX szoftver automatikusan generálja a CNC programokat minden szokásos gépgyártó számára. Intelligens folyamatábrák automatizálják a panel megmunkálást a szabászattól a CNC fúrás/maráson át az élzárásig és a másodlagos megmunkáló állomásokig (pl. korpuszpréselés, csomagolás, stb). A személyre szabott gyártási folyamatok lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy a gyártási folyamatokat észszerűsítsék.

KATTINTÁSRA

Gyártási Jelentések és NC adatok

Ezenkívül alternatív gyártási folyamatokat lehet feltérképezni a rugalmasság kialakítása érdekében, így biztosítva az egynél több gyors, biztonságos és gazdaságos gyártási folyamatot.

IX GYÁRTÁS

Jellemzők

 • Gyártási listák és NC adatok közvetlenül az imos CAD iX-ből
 • A gyártási rendszerek és CNC-k vezérlése (a vezető gépgyártók gépeire vonatkozóan)
 • Szerszám és furó automatikus kihelyezése
 • Különleges alkatrész azonosítás vonalkódos címkék használatával
 • Integrált szabászati optimalizálás és NESTING
 • Hatékony 5 tengelyes programozás, benne a szerszámpálya szimuláció
 • Több gép működése intelligens folyamatábrák alkalmazásával.

ADATOK A FELHŐBŐL

Adat Szolgálat Beszállítók részére

iFurn egy olyan adat szolgálat, melyet kimondottan a bútoripar igényeihez szabtak. A megalapozott beszállítók feltöltik saját CAD és termék adataikat az iFurn-on keresztül a felhőbe úgy, hogy azok könnyen elérhetővé válnak az imos CAD iX felhasználók számára a specifikációs és tervezési eljárás során.

OFFLINE & ONLINE

A tervezési katalógusok Offline és Online rendelkezésre állnak

Az iFurn felhő szolgálat támogatja az imos iX felhasználókat az anyagok és a vasalatok kiválasztásában és alkalmazásában. A bútor beszállító ipar részéről a gyártókkal és viszonteladókkal együtt dolgozva intelligens hardverrel, anyagokkal, profilokkal és vasalatokkal átfogó katalógusok érhetők el. Ezek rutin-szerűen frissülnek és bármikor lehívhatók az imos CAD iX-en belül lévő Tervezési Katalóguson vagy az online adat portálon keresztül.

IX ADATOK

Jellemzők

 • Az Értékesítéstől a Tervezésig és Gyártásig következetesen használt intelligens adatok
 • A beszállítóktól származó adatok biztosítják a pontosságot és a lelki nyugalmat
 • Az Adatbázis tartalmazza a pontos 3D solid modelleket és a hozzájuk tartozó megmunkálás eljárásait.
 • A konstrukció szoftveres elemzése meghatározza bármilyen adott helyzetre a legmegfelelőbb vasalatokat és biztosítja a meglévő alternatívák közül kizárólag a megfelelőt.

KÖNNYŰ KAPCSOLÓDÁSOK

Rendszerek integrálása további netes felületek helyett

Az integrációs központ professzionálisan kombinálja az imos iX-ből érkező tervezési és gyártási adatokat az olyan külső rendszerekkel, mint az ERP, MES vagy az értékesítés rendszerei – egyszerüen, gyorsan és hatékonyan. Itt a kiindulási alap a konfigurálás a programozás helyett. Az imos iX által generált adatok átkerülnek a kapcsolódó rendszerekbe további feldolgozás céljára és/vagy fordítva.

AUTOMATKUS ADAT CSERE

Szabványos technológiával

"iBots" az integrációs központok, melyek olyan blokkokat építenek, hogy különböző láncokba lehessen összegyűjteni, ahol aztán rendszerezik és automatizálják az adatcserét a különböző programok és IT rendszerek között. A hiba kijelzés és monitorozás egyszerüsíti a hiba elemzéssel a rendszer megvalósítását.

IX KAPCSOLAT

Jellemzők

 • Adat csere
 • Folyamat automatizálása
 • Több folyamat irányítása
 • Folyamat felügyelete
 • Szabványosított interfészek (ERP, MES, stb.)
Kisgép Nagy Álmokhoz
Imos
Ablakgyártó szoftver
Maestro család
Táblafelosztó