Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem
CMA székfestő robot

CMA székfestő robot

A GR 630 –as modell egy antropomorf elektronikus 6 tengelyes gép, mely általános festési műveletek elvégzésére lett kifejlesztve, folyékony- vagy porfestékkel fa- fém és műanyag felületek festésére.  

 

A robotkar maximális kezelést biztosít, köszönhetően a csuklók rendszerének, a tökéletes pneumatikus kiegyensúlyozásnak és a könnyűfém öntvények használatának.

 A csuklók különleges kialakításának köszönhetően - mindegyik 360°-ban elfordulni képes – lehetővé teszi bonyolult felületek festését is. A karusszel két vagy több karból áll, hogy optimalizálni lehessen a festendő darabok be- és kirakását. Ez a művelet a robot mögött, az operátor számára biztonságos helyen történik. Minden kar önálló hajtással szerelt, melyek mozgása a robot mozgásával szinkronizált. Állítható szupportok (opcióként) a festendő darabok pontos pozícionálásához. A munkaciklus programozása közvetlen öntanuló módon, vagy pontról pontra történhet.Az öntanuló funkcióval az operátor manuálisan végigvezeti a robotkart, közben a számítógép rögzíti az összes mozgást, majd automatikusan végre tudja hajtani azt ugyanazzal a sebességgel, vagy akár lassabban, gyorsabban is.

 

A mentett programok módosíthatók ún. „blokk programozási rendszerrel”. Lehetőség van különböző szórási funkciók menedzselésére is az öntanuló fázisban.

 

 A pont-pont rendszerrel a programozás felmérésből és megmunkálásból áll, ezt egy vezérlő szoftver végzi, a festendő felület néhány geometriailag fontos pontjának megadásával. Lehetőség van beállításokra, módosításokra minden pillanatban, minden ponton és megmunkálási pareméteren. 

A programok tárolása és menedzsmentje egy PC-n történik, mely a vezérléssel van egybeépítve. A programok alfanumerikus kódokkal egy Compact Flash egységen vannak tárolva Back-up lehetőséggel. A programok a billentyűzetről, vagy opcióként a távvezérlőről is behívhatók.