ISVE ES vákuumszárító autokláv

Az ISVE ES sorozatú folyamatos üzemű vákuumszárító autoklávjai alacsony hőmérséklet mellett végzik a nedvesség-elvonást, ezzel egy nagyon kíméletes, repedés- és deformációmentes szárítást eredményeznek.

A kivont víz a tartály aljában összegyűlik, melyet egy automata működésű szelep időközönként kiürít. A hőmérsékletérzékelő szondák folyamatosan figyelik a kamra és a faanyag hőmérsékletét, a processzor ellenőrzi, hogy a kamra és a faanyag hőmérsékleti különbsége a programban meghatározott értéket ne lépje túl, ezzel is biztosítva a kíméletes szárítást. A faanyag felületi- és belső nedvességtartalmának különbségét ugyanígy ellenőrzi.

 

A folyamatos vezérlés és a vákuum együttesen a következő előnyöket biztosítja:

 

    Gyors szárítás: a légszegény környezet már alacsony szárítási hőmérséklet mellett is gyors, de emellett rendkívül kíméletes szárítást eredményez, mint az egyéb szárítóberendezések.

    Tökéletes eredmények: nincsenek repedések, deformációk, nincsenek színváltozások, nincsenek belső kiegyenlítetlen feszültségek a szárított faanyagban.

    Szárítási lehetőségek: nagy anyagvastagság és nagy nedvességtartalom mellett is gyors szárítás lehetséges.

    Alacsony működtetési költségek: köszönhetően az alacsony fűtési hőmérsékletnek, a termikus és elektromos energia racionális felhasználásának és a teljesen automatizált vezérlésnek.

    Alacsony karbantartási költségek: a racionális egyszerű konstrukció, az egyszerű automata egységek és a korrózióálló anyagok használata miatt.

Kérje egyedi ajánlatunkat