Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem

Prodeco M1

A brikettálás és a pelletgyártás egyik kulcsa az alapanyag megfelelő előkészítése. Első lépésként a daráló a kívánt nagyságúra aprítja az alapanyagot, amelyet később tovább finomíthatunk. Az M1 daráló 80-170 kg óránkénti teljesítményre képes. A kisebb-közepes teljesítményű hidraulikus brikettáló gépeinkhez ajánlott M1 daráló az alábbi anyagok darálására alkalmas: fa, deszkák, raklapok, műanyagok, papír, karton, bőr, irha és gumi darálásához.

A nagy terhelhetőségű, robosztus daráló acéllemezekből precízen összeállított szerkezete biztosítja a gép szilárdságát és stabilitását, valamint lehető legnagyobb mértékben csillapítja a működési zajokat. A szerkezet minden alkatrésze tökéletesen illeszkedik egymáshoz, egyenletességet és maximális pontosságot biztosítva működés közben.

A PLC vezérlésű hidraulikus működtetésű adagolórendszer szabályozza az alapanyag betáplálását. A forgódob (rotor), – amelyen a négyélű speciális vágószerszámok elhelyezkednek – összetételek nélkül, egyetlen darabból készült. A vágószerszámok szükség esetén pillanatok alatt cserélhetők, mivel csavarral kapcsolódnak a rotorhoz. Az ellenkés kopásálló edzett acélból készült.

Az elektromos vezérlőszekrény az összes felügyeleti és biztonsági egységet, valamint a PLC vezérlést is tartalmazza. A PLC vezérli a daráló hidraulikus egységét a berendezés működése közben. 

A villanymotor erejét egy finoman szabályozható homlokkerekes hajtómű adja át a rotornak. A vezérlés figyeli a túlterhelésre utaló túlzott energiafelvételt, amely akkor következik be, ha nem darálható vagy különösen ellenálló anyag kerül a garatba. 

A rotor elakadása esetén a PLC megváltoztatja a forgásirányt, hogy megszüntesse az elakadást, majd ezt követően újra a darálási irányba állítja vissza a rotor forgását. Amennyiben az elakadás az automatikus visszaforgatás ellenére többször megismétlődik, a berendezés leáll és figyelmeztető jelezést ad. A betöltőnyílás oldható kötéssel rögzített, így szükség esetén leszerelhető.

 Az alsó gyűjtőtartály figyelőablaka biztonsági rendszerrel van ellátva, amely a figyelőablak darálás közbeni kinyitása esetén kinyitása esetén azonnal leállítja a gépet.