Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem

SAOMAD SINTESI cnc ablakgyártó sarokközpont

A Saomad Sintesi automatát elsősorban ajtó- és ablakgyártásra fejlesztették ki, de ezen túlmenően bármilyen egyéb csapozási /pl.keretszerkezetek/ és hosszprofil marási feladatokra alkalmas.

Ezzel a géppel akár 20-25 db egyedi méretű nyílászáró szerkezeti megmunkálása is elvégezhető műszakonként, egy kezelővel, ami jelentősen megnöveli a jelenlegi kapacitást, ráadásul a legmodernebb hőszigetelési elvárásoknak megfelelő ablakok gyártásához szükséges szerszámkészlet egyszerre felszerelhető rá, ezáltal megszűnnek az átállási idők. A géphez tartozó CNC felsőmaró tengely segítségével az összes marási művelet elvégezhető egy folyamatban.

A gép tervezésekor a nagy kapacitás mellett a fő szempont az volt, hogy a rendkívül gyors szerszámbeállításokkal lehetővé tegyék az egyedi gyártás időszükségletének drasztikus csökkentését, így lényegtelenné téve a termék sorozatnagyságát.
Az automata csapozómaró-oldala, és hosszprofilmaró-oldala külön-külön is használható, de természetesen egyidejűleg is. A csapozás után a profilmaró oldalra az alkatrészeket a gépkezelő helyezi be, mert a csapmarási művelet általában két munkadarabon történik, és a jobbos-balos alkatrészek megfordítása automatikus betöltésnél nem oldható meg. A gép szisztémája feltételezi, hogy cserelapkás szerszámgarnitúrákkal dolgoznak, mert így a kopott kések a gépre felszerelt szerszámokban kicserélhetőek, biztosítva a beállítások állandóságát. A gépre pl. egy komplett ablak-szerszámkészlet, és ajtó-szerszámkészlet egyidejűleg felszerelhető. A munkaasztal mérete 720x1130 mm, 2 db pneumatikus leszorító egységgel és egy forgó nyolc pozíciós kiszakadásgátlóval, amely pneumatikus mozgatású, számítógép vezérléssel.

A csapozókocsi lineáris csapágyazású szánvezetéken mozog, 35 mm fogaskerék hajtással, inverterrel 2-40 m/perc előtolással, két előtolási sebességgel a fűrészegységre, és a csapozótengelyre. A rendkívül gyors szerszámbeállítások drasztikusan lecsökkentik az egyedi gyártás időszükségletét.