Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem

Emmegi Comet X4 megmunkáló központ

Megmunkálóközpont 4 CNC-vezérelt axissal, alumínium, PVC és könnyűfém profilok megmunkálásához, maximum 4 méter hosszúságig.
A T4 verzió független motoros megfogó elemekkel szerelt, ez a megoldás rendkívüli mértékben lerövidíti az átállási időket.
A 4. CNC vezérelt tengelynek köszönhetően a megmunkálófej 0°-180°-ban folyamatosan interpolálva átfordítható.

A gép egy 8 pozíciós szerszámtárral szerelt, amely 2 anguláris fej és egy kontraprofil maró fogadására is alkalmas, a munkadarab 5 oldalának megmunkálása érdekében.

A gép felszerelhető egy kiegészíthető asztallal, mely megkönnyíti a munkadarabok be- és kirakását.

A gép szoftvere a munkadarab hosszának és a megmunkálások pozíciójának függvényében határozza meg a megfogócsipeszek pozícióját, és azokat automatikusan oda is heyezi. A T4 gép esetében a megfogók pozícionálását a portál végzi, a T4I típusnál minden megfogó önálló motorral ellátott, és azok pozícionálása egyidejűleg történik a mellékidők rasztikus csökkentése érdekében.

A nagy nyomatékú, ipari kivitelű elektrotengely 8 kW (S1 terhelési fokozatban) automata szerszámtárral szerelt.
A negyedik forgató axis (0°-180° tartományban) lehetővé teszi egy profil folyamatos 3 oldalú megmunkálását egy megfogásból. 

Ez a megoldás alkalmassá teszi sokféle alu- és acél profil megmunkálására.

Szoftverből választható kétféle; minimális diffúziós vagy olajköd kenés.

A kezelőfelület egy ergonomikus interfészt jelent a gép és a kezelő között. Függőlegesen dönthető érintőképernyő egérrel és Office billentyűzettel. Előkészítve vonalkódolvasó és távvezérlő csalakoztatására. A frontoldali USB csatlakozó megkönnyíti az adatátvitelt.

A szerszámtár a portálon van elhelyezve az elektrotengely mögött. Ez a megoldás jelentősen megkönnyíti a szerszámcsere idejét. Az automata forgó szerszámtár 8 db szerszám fogadására képes. A megfelelő szerszám pozícionálás érdekében minden pozíció egy érzéklővel van ellátva.

A gép jobb és bal oldalán robosztus és merev pneumatikus működtetésű referencia ütközők vannak elhelyezve. Ez a megoldás lehetőséget biztosít ún. többdarabos (inga) megmunkálásra, illetve 4 métenél hosszabb darabok két felfogásból történő megmunkálására.

 

További információkért keresse szaktanácsadóinkat!