Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem

Az SCM története 1935-ig nyúlik vissza, amikor Nicola Gemmani és Lanfranco Aureli gépészeti és öntödei szakértők megkezdték a közös munkát. 1952-ben elkészítették első famegmunkáló gépüket, amelyet Giuseppe Gemmani mérnök tervezett, aki történetesen Nicola fia volt. Röviddel ezután jelent meg a B2, B3 és a leghíresebb "legyőzhetetlen B4", amelyek négyféle megmunkálást tudtak elvégezni: felület gyalulás, vastagolás-gyalulás, korong fűrészelés és lyukasztás.

Rövid idő alatt az SCM "Invincible" márkájával a klasszikus gépek teljes választékát elkészítette, amely lehetővé tette, hogy minden piacot meghódítson, és ezzel világelső gyártóvá váljon. Az SCM már a kezdetektől olyan termelési rendszereket hozott létre, amelyek a több modellhez használt közös szabványos alkatrészek és egységek használatán alapultak, és ezáltal megalapozták a moduláció koncepcióját.

Az 1960-as években az alapítókhoz Adriano és Alfredo, Lanfranco Aureli fiai csatlakoztak, akik Giuseppe Gemmanival együtt vezetni fogják és növelni fogják a céget.

Az SCM 1976-ban kifejlesztette az első tömörfa megmunkáló központokat és rendszereket nyílászárókhoz. Az 1980-as évek közepén felvásárlási kampányba kezdett, amely megszilárdította az SCM globális vezető pozícióját.

1984-ben úgy döntöttek, hogy egyesülnek a Mahros Csoporttal, majd 1985-ben felveszik a Minimax-ot, a barkácspiac vezető csúcskategóriás gép gyártóját. 1986 és 1987 között három akvizíció fejeződött be, amelyek célja a piaci részesedés bővítése volt. Elsőként 1986-ban Gabbiani, a vezető gerendafűrészgép-gyártót szerezte meg.

Aztán 1987-ben további két vállalat csatlakozott az SCM Group pályájához: a DMC, a csúcsminőségű csiszológépgyártó, és a Morbidelli, amelyekkel az SCM belép a panel feldolgozó gépek szektorába. Két további fontos akvizíció lezárult 1992-ben. A Routech, amellyel az SCM kifejlesztette a faelemek feldolgozásának technológiáját a házipar számára, és Stefani, az élszalagok gyártója.

A későbbi években további akvizíciókkal és termékfejlesztéssel (Superfici 2004-ben, CPC és Sergiani 2006-ban, Celaschi 2007-ben) olyan szélesre és mélységre bővítette termékkínálatát, amelynek nem volt párhuzama az iparban.

Galéria

SCM termékeink

A képen a termék, egy SCM K 203E látható.
1.800.000 HUF-tól
A képen a termék, egy SCM morbidelli unix látható.
6.500.000 HUF-tól
A képen a termék, egy scm Multiflex B maróautomata látható.
3.961.000 HUF-tól10.000 EUR-tól(CIB napi eladási árfolyammal számolva)