Kérem várjon
Kérem várjon...
OK
Nem

Esettanulmányunk, az Ynsider projekt

YNSIDER Projekt powered by Anest Software and imos

A projectről

Az úgy kezdődött, hogy négy generációval korábban egy pesti pincehelységben készített a családunk kisgépeket, kisasztalosoknak. Mostanra a világ legnagyobb gyártóit képviseljük.

Mi tudjuk, hogy a bútorgyártáshoz ma elengedhetetlen egy jó rendszer, szoftver. Így találkoztunk az Imos - szal, egy olyan megoldással, ami felturbózza - négyszeresére gyorsítja a gyártásfolyamatot és szinte nullára csökkenti az emberi hibalehetőséget. Ez a megoldás átláthatóvá teszi és garantálja a folyamatot tervezéstől a szállításig. Vagyis a Te konyhád időben érkezik meg.

 • 1
  Tudtuk, hogy ez alapjaiban reformálja meg a bútorgyártást. Megértettük, hogy a magyarországi felhasználók nehezen változtatnak.
 • 2
  Létrehoztunk egy mintaprojektet, hogy megmutassuk így is lehet.
 • 3
  Első konyhánk YKON névre hallgatott és a Magyar Formatervezési Tanács jelöltje, Boronkay Péter tervezte nekünk első hybrid, azaz multifunkcionális bútorunkat
 • 4
  2019-ben létre hoztunk három bútorcsaládot, három stílusban. Rugalmas elemrendszert építettünk fel, így térre és a vásárló ízlésére szabva készíthetünk konyhát.
Hogyan kezdődött?

A hazai építőipar és ezzel együtt a faipar új erőre kapott, ezzel az exportra gyártási hajlandóság erősen csökkent a magyar faipari kkv-k körében. A vállalatok általában nem rendelkeznek saját termékkel, a hozzáadott érték alacsony, a bérgyártás nem teszi lehetővé a felzárkózást az európai piachoz. Nézzünk ki az ablakon, itt az ideje, hogy lépjünk!

A társaság rendelkezett megfelelő szaktudással, gyártói háttérrel, projekt menedzseri tapasztalattal ahhoz, hogy saját, magyar terméket hozzon létre. A kérdés csak az volt: „Milyen modern eljárást használjunk?”

Elkezdtünk kutatni, majd számos sikertelen próbálkozás után találkoztunk az imos iX-szel, ami egy német fejlesztésű szoftver. Ők egyedülállóan -a többi faipari szoftvertől eltérően- nem a látvány, hanem a gyártás oldaláról kezdték a szoftvert felépíteni AutoCad alapokra.

A faipari szoftver már megvolt. Elmeséljük az esettanulmányunk útját a kutatómunkától!

A kutatások és felmérések egyértelművé teszik, hogy a konyha az egyik olyan bútoripari szegmens, mely Európában és Magyarországon is töretlen piaci bővülésre számíthat az elkövetkező években. Az egyedi, méretre készült konyha általános igény. Mind az új lakásokba, mind a meglévő konyhák cseréjénél az egyedi hely mindig egyedi keresletet szül. Mi megmutatjuk mitől „lebegsz” majd a konyhában!

A konyha megtervezésének folyamata több egyeztetésen áteső folyamat. Amennyiben a gyártási tervek elkészülte után történik változtatás, úgy a gyártás-előkészítés újra indul, hiszen az egymáshoz kapcsolódó elemek a teljes egészre hatással vannak.

Az üzemek a következő kritériumokkal néznek szembe:

 • Szükséges egy belsőépítész – tervező, aki a vevővel egyeztet- (belsős vagy külsős)
 • Szükséges egy gyártás előkészítő, aki a kért terveket gyártásba iktatja és a gyártást folyamatosan egyezteti- újratervez a felmerülő változtatásokkor
 • Szükséges cnc-gépkezelő és faipari technikus, akik értik a gyártási folyamatokat
 • anyagismeret, raktározás, illetve állandó beszállítói kapcsolatépítés szükségessége az elfogadható szállítási határidőkért
 • a transzparencia hiánya, ami modern vásárlói igény  információveszteség a számtalan személyes egyeztetés során
 • korpuszok összeszerelése a gyár helyszínén az esetleges gyártási hibák műhelyben való kiküszöbölésére
 • „levegő szállítása”. és a nagyméretű elemek behordása a lakásokba és épületekbe
 • +1, amennyiben nagyobb volumen okán több helyen gyártatunk, úgy az eltérő gyártási protokollok nem teszik lehetővé a szériaszerű termelést
A konyha megtervezésének folyamata több egyeztetésen áteső folyamat. Amennyiben a gyártási tervek elkészülte után történik változtatás, úgy a gyártás-előkészítés újra indul, hiszen az egymáshoz kapcsolódó elemek a teljes egészre hatással vannak.

A kutatások és felmérések egyértelművé teszik, hogy a konyha az egyik olyan bútoripari szegmens, mely Európában és Magyarországon is töretlen piaci bővülésre számíthat az elkövetkező években. Az egyedi, méretre készült konyha általános igény. Mind az új lakásokba, mind a meglévő konyhák cseréjénél az egyedi hely mindig egyedi keresletet szül. Mi megmutatjuk mitől „lebegsz” majd a konyhában!

A kutatómunkák után belevágtunk. Aláírtunk az imosszal, letettük mellette a voksunkat. Alább a terveink, amiket egy éven keresztül teszteltünk.

Célunk volt egy olyan konyhaprogram, elemsor és választék létrehozása volt, mely egy együttműködő csoport számára software és összehangolt gyártási technológia bevezetésével leegyszerűsíti és tökéletesíti, és csoportban elvégezhetővé teszi a folyamatot.

 1. A tervező – designer megtervezi és elkészíti a látványterveket
 2. A látványtervek szoftveres megvalósítása imos iX használatával, a tervezés végeztével az azonnal tartalmazza az összes anyagrendeléshez és gyártáshoz szükséges információt, valamint a bútorok pontos árát részletezve. A megtervezett bútorok a tervezést követően feltöltésre kerülnek a saját imos iX adatbázisunkba, mint standard termékek. Később „gombnyomás-szerűen”, további ellenőrzés nélkül gyárthatóak.
  1. Az imos iX szoftver lehetővé teszi a kész bútorok méretbeli változtatásait közel korlátok nélkül, így nem szükséges további humán erőforrás az újratervezés ellenőrzéséhez. A tervező személyre szabja a bútorokat.
  2. A tervezőnek lehetősége nyílik a mobilis tervezésre. A mobilitást és kompaktságot lehetővé teszi a virtuális bemutatóterem, melyet az imos iX-szel akár AR (kiterjesztett valóság) támogatással is megvalósíthat. A konyhaértékesítés pedig akár előremutatóan valóság) használatával is történhet.
  3. Azonnali árajánlat kiadás, a szállítási határidők lerövidülése és az abszolút transzparencia.
 3. A szabad kapacitással rendelkező partner asztalos műhelyébe a megrendelési adatcsomag átküldése, mely minden gyártáshoz szükséges információt tartalmaz. Nincs szükség gyártás előkészítésre. Az anyagrendeléstől a csomagolás elvégzéséig minden állomás gyártási standard és szériaszerű, melyek már ismert technológiák a gyártó üzem számára.
 4. A tervezés befejeztével lekérdezhetőek az alkatrészméretek, így megkezdődhet a csomagolás optimalizálási folyamat. Kis helyigénnyel, dobozban, lapra szerelhetően csomagolva.
 5. Magasabb haszon és hatékonyabb, gyorsabb, minőségibb előállítás a gyártói kapacitás
 6. Kiemelkedő minőségű és hatékony csapatmunka eredménye a megfelelő és modern felfogásból származó rugalmas és egyszerű bútorcsalád